Októberben mindenképp megkezdi a működést az új magyar légitársaság – legalábbis ezt nyilatkozta a Reflexxnek a Ronan Air Légiközlekedési Kft. A cég irányítási irodáját Vecsésen hozzák létre.

Vecsésen rendezi be repülési műveleti irodáját a Ronan Air, amely nem kevesebbet tűzött ki célul, minthogy létrehozza az új magyar légitársaságot. Bár a hivatalos iratok alapján egyelőre egy budapesti címen, a Keleti pályaudvar közelében van bejegyezve a cég, azonban a társaság honlapján már egy vecsési helyszínt jelölnek meg központnak. A Telepi úti címen egyelőre nem találni a légitársaságot, ezért a Reflexx felkereste a Ronan Airt, ahonnan az a válasz érkezett, hogy a hír igaz:

Vecsésen hozzák létre a légitársaság új, repülési műveleti irodáját.

A cég azt is elárulta, hogy azért döntöttek a pest megyei kisváros mellett, mert a település polgármesterét energikusnak, segítőkésznek ismerik, a vecsési helyszínről egyébként maga a tulajdonos, Rohan Nanayakkara döntött. Vélhetően az sem volt mellékes a választás során, hogy a város nagyon közel van a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérhez.

A cég korábban azt mondta, hogy 2017. augusztus végén vagy szeptember elején indítaná szolgáltatását, az elmúlt hetekben azonban sokan csak kamunak nevezték ezt az információt, hiszen a nyilatkozat óta nem történt látható előrelépés az ügyben. A Reflexx kérdésére a Ronan Air megerősítette, hogy komolyak a szándékai az új magyar légitársaság létrehozására vonatkozóan. Az indulás időpontjával kapcsolatban azt mondták, hogy

október végéig feltétlenül megkezdik a működést.

A Rohan Nanayakkara Srí Lanka-i magyar konzulhoz köthető cég korábban egy külföldi tévécsatornának beszélt arról, hogy terveik szerint 22 célállomásra fognak repülni Budapestről. Hírportálunknak most azt jelezték, hogy a társaság honlapja még nem végleges, annak kialakítása folyamatban van.

Vecsés, Telepi út 50. (Fotó: Google Maps)

 

A címlap fotó forrása: turizmusonline.hu )