Sas Zoltán lesz a JOBBIK országgyűlési képviselőjelöltje 2018-ban Pest Megye 7-es számú választókerületében. A politikus egy gyömrői sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a közlekedés fejlesztését és a korrupció elleni küzdelmet kívánja zászlójára tűzni.

Március 28-án, kedden délelőtt mutatkozott be a JOBBIK országgyűlési képviselőjelöltje egy gyömrői sajtótájékoztatón, amelyen részt vett Császárné Kollár Tímea is. A párt regionális igazgatója a jelölt bemutatása előtt megköszönte a Signal TV részvételét a tájékoztatón, ugyanis szerinte ma nehéz független újságírást csinálni, s elérni azt, hogy a sajtó torzítatlan tájékoztatással viszonyuljon a nézők felé.

A korrupció ellen kíván küzdeni

Sas Zoltán interjút ad a Signal TV-nek

Sas Zoltán bemutatkozása elején jelezte, hogy pontosan látja a térség problémáit, hiszen Gyömrőn él, s ezért saját bőrén érzi azokat. A megoldandó problémák között említette a települések közötti közlekedést, illetve a fővárosi vasúti vonalak zsúfoltságát, rossz minőségét. A képviselőjelölt szerint ezek megoldása mellett a P+R parkolók bővítésére is szükség van, illetve a közbiztonságra is kitért, amelyet szintén olyan területnek tart, amelyen javítani kell.

Sas Zoltán elmondta azt is, hogy szaktudását a JOBBIK egyik legfontosabb programjának megvalósítására, a korrupció felszámolására kívánja fordítani. Hozzátette: a korrupcióval eltűnt pénzeknek bőven lenne helye máshol, például az egészségügyben.

Mindeközben

A JOBBIK hivatalos jelöltjének bemutatásával párhuzamosan megszűnt a radikális párt gyömrői szervezetének Facebook-oldala. Pontosabban: átalakult, ugyanis ma már Sas Zoltán országgyűlési képviselőjelölt nevén működik a közösségi felület. Az oldalon vélhetően gyakoribbá válnak majd a politikussal kapcsolatos információk a jövőben.

A frissen bemutatott jelölt jelenleg önkormányzati képviselő a gyömrői testületben, emellett a város közbiztonsági tanácsnoka, amiről a Gyömrői Hírhatár írt korábban csípős cikket. A JOBBIK frakciója mellett évek óta szakértőként dolgozik nemzetbiztonsági és biztonságpolitikai területeken.

Sas Zoltán 2014-ben is a párt jelöltje volt, akkor a leadott szavazatok 19,62 %-át kapta, ami a harmadik helyhez volt elegendő Szabó Rebeka (MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP) 29,09 %-os, illetve dr. Szűcs Lajos (FIDESZ-KDNP) 42,96 %-os eredménye mellett.

Pest Megye 7-es számú választókerületéhez Ecser, Felsőpakony, Gyál, Gyömrő, Maglód, Pécel, Üllő és Vecsés tartozik. A következő országgyűlési választást 2018 tavaszán tartják.

 

(Fotók: Sas Zoltán országgyűlési képviselőjelölt Facebook-oldala)