Helyükre kerültek a betonpillérek, és az acél tartószerkezet a monori Balassi Bálint utcában épülő sportcsarnokban. A másfél milliárd forintból megvalósuló létesítményben több mint ezer néző fér majd el.

Már helyükre kerültek az új monori sportcsarnok vasbeton szerkezetű pillérei és az acélból készült tartószerkezet is, ezzel a leglátványosabb munkafázisába ért a térség legnagyobb sportberuházása. Épülnek a lépcsők, helyükre kerülnek a keresztgerendák és a lelátóelemek – nyilatkozta a Gemini TV-nek Rajki László. A Monori Városfejlesztő Kft. ügyvezetője jelezte azt is, hogy mivel az alap már teljesen elkészült, stabillá vált, ezért eltávolították a talajvíz elvezetését szolgáló csöveket és szivattyúkat.

(Forrás: Monor Városi Sportcsarnok Facebook oldala)

Ezzel párhuzamosan elkezdték a válaszfalak felhúzását a földszinten. Amíg az épület alsó részén téglából építik a falakat, addig – egy későbbi munkafázisban – az emeleten már előre gyártott panelekből készül majd a térelválasztás.

A Gemini TV kérdésére az ügyvezető azt is elmondta, hogy az épület részmunkái mellett a kapcsolódó infrastruktúra kiépítésén is dolgoznak. Ezek közé tartozik a parkoló kialakítása, ahol a vízelenyelőaknák és a szegélykövek már a helyükön vannak, a végső burkolat azonban még várat magára. Az autók és az autóbuszok számára tervezett várakozóhelyek egy részét zúzott kő fogja borítani, emellett lesz térkővel megerősített része is a parklónak.

A Városfejlesztő Kft. vezetője külön kitért a lakosság hozzáállására. Elmondása szerint a helyiek türelmesen és megértően fogadják az építkezést, idáig egyetlen panasz sem érkezett az önkormányzathoz a zajos munkák miatt, illetve az ideiglenes közlekedési szabályokhoz is gyorsan alkalmazkodtak a környékbeliek.

A másfél milliárdos beruházás a térség legnagyobb sportberuházása lesz. Az épület a Balassi Bálint utcában, az új orvosi rendelő mellett, a Lőcsei utca – Zólyom utca által határolt területen található üres ingatlanon épül fel A létesítményben több mint ezer néző fér majd el.

A teljes interjú a Gemini TV Youtube-csatornáján tekinthető meg: