Felújították a reptér futópályáját, és immár külön busszal is elérhető Budapest belvárosából a légiközlekedési csomópont.

Elkészült a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér egyes futópályájának felújítása – nyilatkozta Hardy Mihály. A Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatójának tájékoztatása szerint a repülőtér visszaállt a megszokott, kétpályás üzemeltetésre, miután egy hosszabb műszaki felújítást, és pályarekonstrukciót követően újranyitották az 1-es futópályát.

A munka során az alapokig fel kellett bontani a területet, mivel a repülőtéri betonelemek alatt az alapok is elmozdultak a talajban lévő mechanikai mozgások hatására. A futópályának a Vecsés felőli 900 méteres szakaszát javították ki a Budapest Airport szakemberei és az alvállalkozók. Ez az a szakasz, ahol a repülőgépek földet érnek, itt a legnagyobb terhelés a betonon. A félmilliárdos beruházással fontos céljuk volt, hogy a budapesti vizes vb, illetve a nagy nyári utazási csúcsforgalom előtt elkészüljön a munka.

Nem ez az egyetlen fejlesztés, ami komfortosabbá teszi a jövőben a repteret használó utasok életét. Budapesti Közlekedési Központ a repülőtér közvetlen elérése érdekében 2017. július 8-ától, szombattól beindítja új, 100E járatát. Az új autóbusszal a jövőben könnyen, gyorsan és átszállás nélkül is elérhető a belvárosból a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér.