Gőzerővel zajlik a munka a repülőtéren, már bontják a kifutópályát a munkagépek. A légkalapácsok dübörgése azonban csak a felújítás első lépése.

Nagyszerű fotó jutott a Reflexx birtokába, így most már bárki betekinthet egy pillanatra a repülőtéren zajló munkálatokba. Ahogy arról korábban hírt adtunk, egy felújítás miatt több hónapra lezárták a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér egyik futópályáját. A munkálatok március 16-án kezdődtek és várhatóan hónapokig tartanak.

A munkagépek már felszedték a felszállást biztosító pálya burkolatát, a betontáblákat kb. 900 méter hosszban teljesen kicserélik. Ahogy az az alábbi fotón is látható, a bontási munkák jól haladnak, a Reflexx információi szerint az új kifutót 2017. június 20-án tervezik átadni.

Bontják a kifutót a reptéren

A repülőtér élete vélhetően még egy ideig mozgalmas lesz, ugyanis a felújítással párhuzamosan elkezdődtek az egyeztetések a terület szabályozási tervének módosításáról is. Ez utóbbira azért van szükség, hogy zökkenőmentesen megvalósulhassanak a Budapest Airport Zrt. (BA Zrt.) további beruházásai.