Ünnepélyes keretek között megállapodást írt alá Gyömrő Város Önkormányzata és a Bajcsy-Zsilinszky Kórház március 22-én, szerda délután Gyömrőn.

A szerződés aláírása megerősítette, hogy a város szakrendelőjét nem fogják bezárni, sőt, az önkormányzat közreműködésével két éven belül felújíthatják. A megállapodás aláírásán Gyömrő önkormányzati képviselői, Dr. Szűcs Lajos (FIDESZ-KDNP), a térség országgyűlési képviselője, valamint a Bajcsy-Zsilinszky Kórház vezetői vettek részt.

A gyömrői rendelőintézettel kapcsolatban még január közepén kongatta meg a vészharangot a Signal TV. A televízió weboldalán azt írták, hogy több forrásból is úgy értesültek, hogy a fenntartó mérlegeli annak lehetőségét, hogy bezárja a Gyömrői Szakrendelőt. A cikkben arra is kitértek, hogy a dolgozók már kész tényként kezelik a bezárást. Egyes felületeken egy tüntetés ötlete is felmerült.

A Gyömrői Hírhatár kérdésére viszont cáfolta a hírt Bajcsy-Zsilinszky Kórház. A hírportálnak a Kórház azt írta, hogy

a gyömrői szakrendelő bezárása jelenleg nem szerepel terveik között.

Eközben Mezey Attila alpolgármester a helyi televízió egyik műsorában jelezte, hogy a Bajcsy Kórház főigazgatójával folytatott megbeszélése során megtudta, hogy a bezárásról gyakorlati döntés nincs, de tanulmányok és előzetes vizsgálatok már születtek annak kapcsán. A Hírhatár információit megerősítve a rendelő bezárásával kapcsolatban elmondta, hogy

úgy tűnik, ez a veszély nem fenyeget. Ám ezért a Gyömrői önkormányzatnak keményen a zsebébe kell nyúlnia.

Az a bizonyos zsebbe nyúlás a mai aláírással megtörtént.

Miről szól a mostani megállapodás?

A ma aláírt szerződés szerint a gyömrői önkormányzat átveszi a szakrendelő épületeinek takarítási és karbantartási feladatait, illetve két éves ütemezésben vállalja az épületek felújítását is. Emellett a település partnerséget vállalt az eszközfejlesztésben is.