Három évre szóló megállapodást kötött Vecsés városa és a Játékszín. A együttműködésnek köszönhetően már április 5-én is színvonalasan szórakozhatnak a helyiek és a környékbeliek.

Újra színpadra lépnek Vecsésen a Játékszín sztrárjai. Az erről szóló közszolgáltatási keretmegállapodást március 21-én írta alá Szlahó Csaba, a település polgármestere és Bank Tamás, a Játékszín igazgatója. A szerződés három évre szól, így 2020-ig garantált a társulat jelenléte Vecsésen. A megállapodásnak köszönhetően már április 5-én megkezdik a munkát a Játékszín művészei, akik aznap a Bálint Ágnes Kulturális Központ színpadán lépnek fel.

Bank Tamás, a Játékszín igazgatója és Szlahó Csaba, Vecsés város polgármestere

A Játékszínről

A budapesti Teréz körúton található a Játékszín színpadja 1923. december 1-én nyílt meg. A teátrum története viharos volt, egy időre be is zárták. 2012. október 30-án – a színházépület 100 éves évfordulóján – Németh Kristóf ügyvezető igazgató és Bank Tamás produkciós igazgató irányításával immáron magánszínházként ismét megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt. 2016 májusától a produkciók szakmai irányítása mellett az ügyvezetői feladatokat is Bank Tamás igazgató látja el.

A társulatot számos elismert színész alkotja, köztük például Gálvölgyi János, Hernádi Judit, Kálloy Molnár Péter, Pásztor Erzsi, Rudolf Péter, illetve Zsurzs Kati.

 

(Fotó: jegy.hu; Bálint Ágnes Kulturális Központ)