A MOL mintegy 450 hazai töltőállomását nyitotta meg a házi kiskedvencek előtt, ezentúl a családok négylábú tagjai is betérhetnek a töltőállomásokra. A vállalat a lépéssel a felelős állattartásra szeretné felhívni a figyelmet.

Bár a MOL már korábban is próbált olyan szolgáltatásokat biztosítani, amelyekkel az autóval közlekedő családok kutyáinak is kedveskedhet, a legnagyobb lépést kétségtelenül pár napja tette meg ezen a területen az olajcég. A társaság mintegy 450 hazai töltőállomásán engedélyezi a jövőben, hogy a nyári melegben a négylábú kedvencek is beléphessenek a benzinkutaknál található légkondicionált, tiszta shopokba. Az érintett töltőállomások közé tartozik a gyáli benzinkút is.

Nyáron a kinti hőmérséklettől jelentően magasabb, akár 37-48 fok is kialakulhat egy autóban, ami a kutyák számára rendkívül veszélyes lehet, azonban a mostani kezdeményezésnek köszönhetően immár nem kell a töltőállomásokon az autóban hagyni a házi kedvenceket. Annak, hogy egy kutya beléphessen a benzinkút légkondicionált helyiségeibe feltételei is vannak. Kizárólag egészséges, megfelelően nevelt, oltással ellátott és szobatiszta ebekre vonatkozik az engedély, akiket pórázon, táskában vagy kézben tartva lehet bevinni a shopba, természetesen csak saját felelősségre.