Több mint 2 milliárd forintot nyertek vállalkozói parkok kialakítására és fejlesztésére a Pest megyei önkormányzatok. Térségünkben Felsőpakony, Gyál és Pécel is a támogatott települések közé került.

Vállalkozói parkok fejlesztésének támogatására irányuló pályázaton hirdettek eredményt Pest megyében. A kiírás célja az volt, hogy a vállalkozásoknak megfelelő telephelyeket biztosítsanak, elérhetőségüket, működési feltételeiket kedvezőbbé tegyék. A forrásokat az önkormányzatok tulajdonát képző ipari, gazdasági felhasználásra szánt területek vállalkozói parkká történő fejlesztésére és az ehhez kapcsolódó alapinfrastruktúra kiépítésére lehet felhasználni.

Az igényelhető legmagasabb támogatási összeg 250 millió forint volt. A felhívására többszörös volt a túljelentkezés, ezért az illetékes minisztérium az eredeti 2 milliárdos támogatási keretösszeget további 70 millió forinttal emelte meg.

Térségünkből három település is elnyerte a megpályázott összeget:

  • Gyál 166 millió forintot,
  • Felsőpakony 250 millió forintot,
  • Pécel 250 millió forintot

fordíthat saját vállalkozói parkjának fejlesztésére.

Pest megyében összesen 11 településen mintegy 48,5 hektárnyi, korszerű infrastruktúrával felszerelt vállalkozói park jön létre. A beruházások várhatóan több mint 300 új munkahely létrejöttét segítik elő.

 

(A nyitófotó illusztráció. Forrás: magnusaircraft.com)