Egy év alatt több mint 200 millió forinttal nőtt Monor várható éves bevétele. A növekedés a település nemrég elfogadott költségvetési tervéből derül ki. Amíg 2017-ben 2,1 milliárd forint volt a város bevétele, addig az idei tervekben már több mint 2,3 milliárd forintra számítanak.

A növekedést ráadásul úgy sikerült elérnie a városvezetésnek, hogy nem emeltek a helyi adók mértékén, tehát a lakosságnak nem lesznek nagyobbak a terhei. A fejlődés elsősorban az iparűzési adóból származó bevételek pozitív változásának köszönhető, ugyanis több nagyobb vállalat már megvetette a lábát a városban, s ez a folyamat várhatóan 2018-ban is folytatódni fog.

Nemrég a dél-koreai Shin Heung Sec EU Kft. indította el gyártósorát Monoron, ahol a világ legnagyobb autógyárainak elektromos autóiba készítenek akkumulátor-alkatrészeket. Ugyancsak új gyáregységet épít a településen a svájci hátterű AIRVENT Hungary Kft., amely magas minőségű autóbusz- és kamionülések alkatrészeit fogja előállítani. Az ALTEO nevű cég is idén tervezi megvalósítani terveit, a Monorra tervezett naperőművek megépítésével minimum 25 évig fog villamosenergiát értékesíteni a vállalkozás.

Tudatosan terveztek

Zsombok László, Monor polgármestere még 2017 tavaszán jelentette be, hogy egy olyan üzleti park, üzleti terv összeállításán dolgoznak, mellyel meggyőzhetők az érdeklődő befektetők arról, hogy érdemes a településen telephelyet kialakítaniuk. A városvezető korábban a Gemini Televíziónak nyilatkozott arról, hogy tudatosan készülnek az új befektetők fogadására. Úgy tűnik, hogy sikeresen.