Megszereztük a rendőrség adatait. Most megtudhatja, mennyire biztonságos a település, ahol ön él!

Gyál a legveszélyesebb, Monor pedig a legbiztonságosabb város térségünk települései közül a budapestkornyeke.hu nemrég megjelent cikke szerint. A hírportál a rendőrség honlapján szereplő hivatalos adatokat használta fel összeállításában, amelyből kizárólag a lakásbetörések számáról kaphatunk képet. Ha azonban részletesebben is megvizsgáljuk a rendőrség adatait, akkor kiderül, hogy Gyál valóban sereghajtó a bűnelkövetések tekintetében, viszont a legbiztonságosabb települések között már kicsit más a sorrend, mint amire a hírportál jutott.

A Reflexx még április végén kért a rendőrség sajtóosztályától a fentiektől jóval részletesebb adatokat, ráadásul kifejezetten térségünk településeire fókuszálva. Kisebb eltérést jelent, hogy amíg a budapestkornyeke.hu a 2017 májusától 2018 májusáig terjedő időszakot vizsgálta, addig a Reflexx az utolsó lezárt évet elemezte, azaz a 2017 január 1-től 2017 december 31-ig tartó időszakot.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság által Ecseren, Gyálon, Gyömrőn, Maglódon, Monoron, Pécelen, Üllőn és Vecsésen tavaly regisztrált bűncselekmények számát az alábbi táblázatban foglaljuk össze.

Bűncselekmények száma 2017-ben

Látható, hogy bűncselekmény-típusoktól függően más-más település számít a legveszélyesebbnek és a legbiztonságosabbnak. A szemezgetés mellett átfogóbb képet nyújt, ha áttekintjük az összes, rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmény számát, hiszen abban nem csak a táblázatunk adatai, hanem valóban az összes bűncselekmény szerepel. A Reflexx ezeket a számokat is megszerezte, amelyek az alábbiak szerint alakultak:

  • Ecseren 47,
  • Gyálon 570,
  • Gyömrőn 229,
  • Maglódon 148,
  • Monoron 350,
  • Pécelen 142,
  • Üllőn 151,
  • Vecsésen 423 volt az összesen elkövetett bűncselekmények száma.

A legpontosabb képet végül akkor kapjuk meg, ha a 2017-ben elkövetett bűncselekmények számát elosztjuk a Belügyminisztérium által nyilvántartott hivatalos lakosságszámmal. A végeredményt az alábbi grafikán mutatjuk, amely alapján egyértelműen kijelenthető, hogy 2017-ben Pécel volt a környékünk legbiztonságosabb települése.

Összes bűncselekmények száma 2017-ben