Együttműködési megállapodást köt Ecser és a MÁV Zrt. A határozatlan időre szóló kontraktus célja az, hogy a helyi vasútállomás rendezettebbé váljon.

Határozatlan időre köt novemberben szerződést Ecser a MÁV Zrt-vel., a megállapodás szerint a jövőben az önkormányzat feladata lesz a váróterem takarítása, annak reggeli nyitása, délutáni zárása, a peron takarítása, valamint télen a síkosságmentesítés. A Reflexx kérdéseire Gál Zsolt, a település polgármestere azt nyilatkozat, hogy bár mindez

az önkormányzatnak jelentős többletfeladattal jár, viszont az ecseri lakosok elégedetlenek a most fennálló helyzettel.

Ezért mindenképp orvosolni szerették volna ezt a problémát. Gál Zsolt azt is elmondta, hogy az önkormányzat a MÁV Zrt. belső utasításai szerint fogja végezni a vasútállomás utasforgalmi területeinek üzemeltetését. Van azonban olyan részletkérdés is, amiben a település az utasok elvárásait tekinti mérvadónak: a várótermet például tervek szerint reggel 5 órától 18 óráig tartják majd nyitva, annak ellenére, hogy a vasúttársaság ennél rövidebb nyitva tartást szeretett volna.

Egyre népszerűbbek az ecserihez hasonló szerződések

A mostanihoz hasonló megállapodások már korábban is léteztek, azonban azok a szerződések 2015-ben lejártak. Gál Zsolt polgármester jelezte hírportálunknak, hogy Ecsernek is volt már hasonló szerződése, amelyet a MÁV Zrt. két éve felmondott, illetve nem hosszabbított meg.

A vasúttársaság 2016 elején újraindította és kibővítette a településekkel való együttműködési programját. A MÁV Zrt. arról tájékoztatta a Reflexxet, hogy idén már minimum tizenegy településsel kötöttek hasonló megállapodást, emellett közel ötven további szerződés áll előkészítés alatt. Az elmúlt évben kilencven település kötött határozatlan idejű együttműködési megállapodást a vasúttársasággal.

A vasútállomások kiemelt szerepet töltenek be a helyi közösségek életében, a lakók és az utasok számára pedig rendkívül fontos, hogy esztétikus környezetben és kényelmesen várakozhassanak a vonatok indulásáig. Éppen ezért a program rendkívül népszerű az önkormányzatok körében, és az utazóközönség is pozitívan fogadta a változásokat – nyilatkozta hírportálunknak a vasúttársaság.