Hétmilliárd forintból újul meg a többek között Monor és Gyömrő lakosait is ellátó Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet. A fejlesztés részeként új szakrendelő is épül.

Komoly fejlesztések kezdődnek a térségünket is kiszolgáló Bajcsy-Zsilinszky Kórházhoz kapcsolódóan. Mintegy 3,7 milliárd forintból új egészségház és szakrendelő épül Kőbányán, amely a beruházás legnagyobb része lesz. Emellett 1,5 milliárd forintot költenek kardiológiai műszerek megújítására és informatikai fejlesztésre. Az épület komfortosítására 637 millió forintot, energiahatékonysági korszerűsítésekre pedig 950 millió forint fordítanak – tudósított az MTI.

Az 5497 négyzetméteres új szakrendelő jelenleg tervezési szakaszban jár, az építkezés idén decemberben kezdődik. A leendő épületben 86 rendelőhelyiség lesz és egy 50 férőhelyes mélygarázst is terveznek. Tervek szerint 2018 decemberétől már itt is fogadják a betegeket.

Bodnár Attila, az intézmény főigazgatója szerint a mostani kőbányai szakrendelő állapota igen leromlott, viszont a kórháznak óriási szerepe van a városrész és az agglomeráció betegeinek ellátásában. A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet a X. és a XVII. kerület, valamint többek között Monor és Gyömrő lakosait látja el, évente kétmillió beteg fordul meg ott. Az intézmény négy szakrendelőt üzemeltet és több szakterületen a legmagasabb szintű ellátást nyújtja.

Az elmúlt években 77 kórház, 54 szakrendelő és 97 mentőállomás újult meg, 23 új szakrendelő és 30 új mentőállomás épült. A Reflexx még májusban írt arról, hogy egy kormányrendelet szerint kb. 600 milliárd forintos kórházfelújítás várható a következő években.