Bár az eredeti tervekhez képest egy hónappal később, de szerdán már egész biztosan megnyitja kapuit az IKEA harmadik magyarországi áruháza Soroksáron.

Eredetileg 2017 májusára tervezték a nyitást, de végül a nyár elején nyílik meg az egyik legkedveltebb lakberendezési áruház új egysége Budapesten. 2017. június 14-én, szerdán már fogadja a vásárlókat az IKEA új, soroksári áruháza. A cég tájékoztatása szerint azért döntöttek az új egység nyitása mellett, mert folyamatosan nő a termékeik iránti kereslet.

Az új áruházat térségünk településeiről könnyebben meg lehet majd közelíteni, mint az Örs vezér terén lévő IKEA-t. Bár kilométerben csak alig lesz közelebb, a közlekedési viszonyok miatt autóval 15-20 percet is lehet spórolni ahhoz képest, ha az Örsre utaznánk. A gyáliaktól alig 10 percre lesz az áruház.

A Budapesti Közlekedési Központ is készül az áruház nyitására: a hosszabbított útvonalon közlekedő 123-as és 135-ös autóbuszok június 14-től már az IKEA-t is érintik.

A közel 17 milliárd forintos beruházás megvalósításában az elmúlt másfél évben 2000 ember vett részt. Az új áruház 34 ezer négyzetméteres, amelyben – a korábbi tájékoztatás szerint – háromszáz ember dolgozik majd.