Brutális mennyiségű autót cseréltek le a rendőrségnél az elmúlt évben. A járműpark fiatalítása 71,5 milliárd forintba került.

Összesen 106 vadonat új rendőrautó érkezett Pest megyébe abból az 587 darabos állományból, amelyet még december végén kapott az Országos Rendőrfőkapitányság. A Pest megyébe érkező járművek közül az egyik a Maglódi Rendőrörsön teljesít majd szolgálatot.

A Volkswagen Caddy, Volkswagen Amarok, Suzuki Vitara, Mercedes B220 és Mercedes Sprinter típusú gépkocsik négykerék-meghajtásúak és a legmodernebb környezetvédelmi és biztonsági követelmények alapján készültek. Számos vezetést támogató rendszer segíti majd az új autókkal közlekedő rendőrök munkáját, amihez öt évre vagy 200 000 kilométeres futásteljesítményig szóló szervizelést is biztosítottak.

Az elmúlt évben közel 6 ezer szolgálati autót cserélt le a Belügyminisztérium, a járműállomány fejlesztésére összesen 71,5 milliárd forintot költöttek. Ezzel a járőrkocsik átlagos életkora a harmadára csökkent országos szinten.

Új rendőrautók a 2017. decemberi átadáson

Új rendőrautók a 2017. decemberi átadáson (Fotó: police.hu)