Hosszú távra megoldódhat Vecsés lakosságának egészségügyi ellátása, ugyanis 400 millió forint állami támogatással új egészségügyi központ és mentőállomás épülhet a településen.

A komplexum a Dózsa György úton található háziorvosi rendelő helyén épülne fel. Tervek szerint 2 mentőautó számára kialakított állomás, 4 felnőtt és 1 gyermekorvosi rendelő, illetve védőnői szolgálat kapna helyet az új intézményben. Az épületben kialakítanak egy kiegészítő rendelőt is, emellett egészségügyi irattár, és raktár szerepel a tervek között. A fejlesztéssel nagyon régi célját éri el a város, ugyanis már 2006-ban felmerült, hogy mentőállomást hozzanak létre Vecsésen, mivel a Ferihegyi földi Mentőállomás bezárásával a területen az Országos Mentőszolgálat ellátásában fehér folt keletkezett.

Vecsés mellett térségünk más településein is támogatást kap az egészségügyi szektor. Gyálon ezen a héten adják át az új Védőnői Szolgálatot, amely a modernizálás mellett duplájára bővült. Lapunk még áprilisban számolt be arról, hogy kedvező kormányzati döntés után újabb jelentős fejlesztések várhatók térségünk egészségügyi intézményeiben. A következő években a kistarcsai Flór Ferenc Kórház mellett a gyáli, a gyömrői és a monori szakrendelőt is fejleszthetik az Egészséges Budapest Programnak köszönhetően.

(Fotó: A vecsési alapellátási központ látványterve, Forrás: vecses.hu)