A következő másfél év kétségtelenül az óvodaépítések időszaka lesz a monori-vecsési térségben. Állami forrásokból több mint egymilliárd forintot kapnak erre a célra környékünk települései.

Sok dolga volt az elmúlt időszakban azoknak a szakembereknek, akik látványterveket készítenek az önkormányzatok számára. A munka ezúttal édes teher lehetett számukra, hiszen olyan óvodákat kellett megtervezniük, amelyek már garantáltan megépülhetnek. A kormány több mint egymilliárd forintot fordít óvodai intézménybővítésre és fejlesztésre a térségben, ennek köszönhetően több településen is javulni fog az intézményi ellátottság.

Monoron 300 millió forint támogatásból épülhet egy korszerű, három csoportos óvoda. Az új intézmény a Bajcsy-Zsilinkszy Endre utcában kap helyet, amelyet a gyerekek – tervek szerint – jövő ősszel vehetnek majd birtokukba.

Az új monori óvoda látványterve

Az új monori óvoda látványterve (Forrás: monor.hu)

Hasonló hírekről számolt be Kissné Szabó Katalin, Üllő polgármestere is. A település közel 400 millió forint vissza nem térítendő támogatásból építhet új óvodát a Dóra Sándor körúton. Ehhez az összeghez további 70 millió forintot rak hozzá az önkormányzat. Az 1100 négyzetméteresre tervezett intézményben 4 csoportszoba kap majd helyet, illetve ahhoz tartozó kiszolgáló helyiségeket, tornaszobát, sószobát és fejlesztőszobát is kialakítanak. Az üllői beruházás célja, hogy végre tehermentesítsék a helyi Gyöngyvirág óvodát.

Az új üllői óvoda látványterve

Az új üllői óvoda látványterve (Forrás: Facebook)

Pécel újabb 400 millió forintot nyert a korábban megítélt 250 milliós támogatás mellé. Ebből az összegből egy új, nyolc csoportos óvoda épülhet a városban, a Temető utcában.

Az ecserieknek is lesz lehetőségük az intézménybővítésre, ugyanis a település 150 millió forint támogatásban részesült. Gál Zsolt polgármester szerint a rendelkezésre álló forrásból a Cserfa Kuckó óvodát fogják bővíteni egy csoportszobával, egy tornateremmel és egyéb kiszolgáló helyiségekkel.

Látványterven az ecseri intézménybővítésLátványterven az ecseri intézménybővítés

Látványterven az ecseri intézménybővítés (Forrás: Facebook)

Egy korábbi támogatásnak köszönhetően Gyömrő, Maglód és Vecsés végezhetett óvodai fejlesztéseket.