Kisebb zavar támadt az MSZP soraiban a vecsési választókerületben. A szocialisták péceli szervezete szerint a legesélyesebb ellenzéki jelöltre kell voksolni április 8-án, és ezt a véleményüket fontosnak tartották megosztani olyanokkal is, akik nem Pécelen laknak. Na de ki a legesélyesebb ellenzéki jelölt?

A választási kampány utolsó pillanatában bizonytalan hírek láttak napvilágot a vecsési választókörzetben az ellenzéki jelöltekkel kapcsolatban. Egy gyömrői olvasó juttatta el a Reflexxhez azt a két választási kiadványt, amelyet április 6-án, pénteken talált a postaládájában. Az egyik a Jobbik, a másik a péceli MSZP szóróanyaga volt. Mindkettő ugyanolyan formátumban, ugyanolyan papírra volt nyomtatva, ráadásul – ahogy azt olvasónk hozzátette – egyszerre, együtt terjesztették őket.

Péceli MSZP: az esélyes ellenzéki jelöltet kell támogatni

Az MSZP-s kiadványt Benkovics Gyula a szocialisták péceli szervezetének vezetője írta alá, aki a kampányanyagban egyetlen egyszer sem említi Nyeste Andreát, aki a DK és az MSZP hivatalos képviselőjelöltje a körzetben. A kétoldalas szóróanyagnak egyetlen fontos üzenete volt a szocialista szavazók számára: április 8-án a helyi választók mindenképp az esélyesebb jelöltre voksoljanak.

Bal oldalon a Jobbik, jobb oldalon a péceli MSZP kiadványa

Talán csak a véletlen műve, de a Jobbik hasonló kinézetű szórólapján pedig épp azt mutatták be, hogy a radikális párt jelöltje a legesélyesebb ellenzéki induló, így érdemes rá rakni majd az ikszet.

A DK-s jelölt semmiképp sem lép vissza

Információink szerint az MSZP választókerületi központja nem tudott Benkovics Gyula kiadványáról, így az valószínűleg csak a péceli MSZP saját akciója. Nyeste Andrea, a Demokratikus Koalíció és az MSZP-Párbeszéd által támogatott induló megdöbbent a történteken. Az esetre így reagált:

Nem, nem lépek vissza senki javára. minden ellentétes hír hazugság, manipuláció. Az elmúlt napokban sajnos sok telefont, személyes megkeresést kapok, hogy valóban visszalépek Sas Zoltán javára, mert bizonyos körökben ezt terjesztik. Ha kényszerítenek sem tenném. Soha nem hagyom cserben a demokratákat.