Az idei kampányban is kisebb-nagyobb problémákat okozott az, hogy figyelmetlen, vagy épp rosszindulatú aktivisták egymás plakátjait tették tönkre. Már csak pár órát kell kibírni és ennek is vége.

Pár napja Sas Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje nehezményezte, hogy a FIDESZ egyik táblája eltakarja az ő plakátját, amelyet korábban ragasztott fel egy villanyoszlopra. A képviselő a Facebookon azt írta:

Tiszta szerencse, hogy a fideszesek nálunk “csak” ráplakátoltak a mi plakátjainkra, és nem vertek meg senkit! De ettől még szégyelljétek magatokat, piti senkiháziak!

Sas Zoltán plakátja letakarva

(Fotó: Sas Zoltán országgyűlési képviselőjelölt Facebook oldala)

Nem a Jobbik az egyetlen akit kisebb sérelem ért a milliónyi kihelyezett kampányanyag miatt. A FIDESZ választási fórumára invitáló plakátot a Jobbik ifjúsági tagozatának matricáival tették tönkre.

A baloldalon is elszakadt a cérna a rongálások miatt. Dr. Vonnák Iván – akinek a neve korábban még lehetséges képviselőjelöltként is felmerült – az alábbiakat írta saját közösségi oldalán:

Pest m.7.vk.-ban a Sas nevezetű nyilas keselyű (jobbik) szervezett hordákkal tépeti le a NYERŐ NYESTE ANDREA plakátjait és kamu szóróanyagot is terjeszt!!! ( Gyál, Gyömrő, Pécel, Vecsés, Maglód, Ülő, Felsőpakony) ÁLLÍTSUK MEG A NYILAS FIDESS-JOBBIK ORSZÁGRONTÁST!

Hamarosan eltűnhetnek a plakátok

Most vasárnap lesz a választás, ezért már nem tart sokáig a kakaskodás, ideális esetben pedig május 7-ig el kell majd tűnnie az összes plakátnak. A választási eljárásról szóló törvény szerint az, aki az adott plakátot kihelyezte, vagy akinek az érdekében kihelyezték a szavazást követő 30 napon belül köteles eltávolítani, vagy ennek elmaradása esetén az eltávolítás költségét viselni.