Szeptember 22-én és 23-án (szombaton és vasárnap) rendezik a XVIII. Vecsési Káposztafesztet. A település legnagyobb gasztrokulturális eseményén kiderül, hogy kik készítik a legízletesebb savanyúságokat.

A Vecsési Káposztafeszt szervezőbrigádja a minőség és tradíció jelszavakkal indítja útjára idei rendezvényét, amelyen hagyományos és új programokkal egyaránt találkozhat a közönség. A fesztivál egyik meghatározó eleme a főzőverseny, amelyen két napon át mérik össze tudásukat az induló csapatok.

Látványosságból sem lesz hiány hétvégén, hiszen az elmúlt években hagyománnyá vált felvonulást idén is megtartják. A menet vasárnap délelőtt, a szentmise és a terményáldás után, tervezetten 11:30-kor indul a Falusi Ó-Plébánia templomtól. A rendezők azt kérik, hogy a részt vevő csoportok már a szentmise kezdetekor, tehát 10:30-kor foglalják el helyüket a felvonulási rend alapján.

A köztársasági elnök is érkezik

Illusztris vendégből sem lesz hiány, ugyanis Vecsésre érkezik Áder János köztársasági elnök, aki részt vesz a Szent Kereszt templomban tartott misén és az azt követő terményáldáson. Ezután a templom előtt mond köszöntő beszédet az egybegyűlteknek.

A fellépők sora hosszú: a rendezvényen fellép többek között a Musikverein Wetschesch, a Brunner Zenekar, a Kolompos, a Bikini, az Alma együttes, a Rosmarein Tánccsoport, Zoltán Erika, Radics Gigi, Csordás Tibi, Kiki, Horváth Tamás, a Kozmix, Bárány Attila és DJ Dominique is.

 

Nyitófotó: Gábor Krisztián