A Budapest Airport hatszintes parkolóházat épít a 2. Terminál előtti parkolóterületen a következő másfél év során. A fejlesztésről azért döntöttek, mert a rekord mértékű utasforgalom növekedésnek köszönhetően a parkolási igények is dinamikusan nőnek a repülőtéren.

Októbertől módosul a parkolási rend a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér termináljai körül – írja közleményében a Budapest Airport. Ekkor veszi kezdetét annak az új parkolóháznak a kivitelezése, amelyet a BUD 2020 repülőtér-fejlesztési program keretében valósítanak meg. A beruházásnak köszönhetően a jövőben 2500 autó parkolhat majd egy új, hatszintes épületben. A több millió euróba kerülő parkolóházat tervek szerint 2020 második negyedévében vehetik birtokba a reptérre autóval érkező utasok.

Az épületet a jelenlegi Terminál Parkoló területén építik fel, ahonnan közvetlenül el lehet majd érni mindkét terminálépületet. Az építkezés idején a jelenlegi parkolót használó ügyfeleket ideiglenes parkolókba irányítják, amelyről jelzőtábla-rendszer tájékoztatja a reptérre érkezőket, illetve az alábbi garfika is az érdeklődők segítségére lehet.

(Forrás: bud.hu)

 

Nyitófotó: A hatszintes parkolóház látványterve (Forrás: bud.hu)