Általános és középiskolás diákok varázsolhatják újjá a vasúti aluljárót Monoron. Egy pályázat formájában a MÁV több településen is lehetőséget biztosít arra, hogy falfestmények tegyék kellemesebbé a helyi vasútállomások környezetét.

„Színezd újra! Alkotói Napok 2017.” címmel a MÁV pályázatot hirdet a tulajdonában lévő gyalogos aluljárók dekorációs falfestésére általános- és középiskolás gyermekcsapatok részére. A felsorolt helyszínek közé tartozik a monori vasútállomás is.

A vasúttársaság legfeljebb 15 fős, 10-16 év közötti tanulókból és tanárokból, vagy felnőtt kísérőből álló csapatok jelentkezését várja. A csapattagoknak nem kell feltétlenül osztálytársaknak lenniük, az viszont fontos, hogy legyen legalább egy tanár, vagy egy csapattag jól rajzoló szülője is velük. A pályázat benyújtásához grafikai tervet kell készíteni egy A4-es, fekvő rajzlapon. A téma szabadon választható: természetet, épített környezetet ábrázoló terveket, vagy vasúttal kapcsolatos témákat egyaránt örömmel vár a MÁV, de szépen megtervezett geometriai vagy természeti formákkal is lehet nevezni. Közleményükben hangsúlyozták, hogy nem graffitit szeretnének, hanem olyan falfestményeket, amelyek kellemesebbé teszik a környezetet.

A legjobb pályázatot benyújtó diákok megkapják a lehetőséget, hogy teljesen legálisan kifessék a monori vasúti aluljárót. Egy csapat egy pályaművel jelentkezhet, a festékeket és egyéb szükséges eszközöket természetesen a MÁV biztosítja.

A pályázat részleteiről az ALÁBBI LINKEN lehet olvasni.