Négyszögletű Kerek Erdő Fesztivál, Buborék Buli, Mesefesztivál – csak néhány azokból a nagyszerű rendezvényekből, amelyeken az előttünk álló hétvégén szórakozhatnak a gyerekek. Aki szeretne kikapcsolódni, az most szombaton és vasárnap garantáltan megteheti.

Magyarországon 1950 óta ünneplik a gyermeknapot május utolsó vasárnapján, de a hagyomány ennél is régebbi, hiszen először 1931-ben rendeztek egy egész héten át tartó fesztivált a legkisebbek számára. Környékünk települései idén sem maradnak ki az országos programsorozatból, május 27-én és 28-án (szombaton és vasárnap) változatos programok, rendezvények közül válogathatnak gyereknap alkalmából a szabadidejüket szervező családok.

Pécel

Pécelen már május 27-én, szombaton elkezdődik a gyereknap. Reggeltől estig lehet majd kisvasutazni a városban, játszani a kalandparkban, lovagolni, ugyanakkor lesznek egészség és pontgyűjtő állomások, ügyességi játékok, vetélkedők, gyermek motorpark, arcfestő művészek és bemutatót tart több tánccsoport is. A péceli Négyszögletű Kerek Erdő Fesztiválon a nagyobbak kedvéért grillversenyt is tartanak, amely már reggel 8 órakor elkezdődik.

Gyál

Május utolsó vasárnapján tartják a gyermeknapot Gyálon, ahol a helyi sportpályán várják programözönnel az érdeklődőket. A 11 órakor kezdődő ingyenes rendezvény estig tart, sztárvendég lesz Lola és a BonBon együttes.

Gyömrő

Ugyancsak vasárnap, Gyömrőn is izgalmas programok várják a gyermekeket. A város központjában 10 órától kezdődő egész napos programon zenei fellépőkkel, kalandos vetélkedőkkel, vidámparkkal és óriás gólyalábasokkal is lehet majd találkozni, emellett lesz kirakodóvásár, ajándék lufi és ingyen palacsinta.

Monor

Hatalmas Buborék Buli várja a gyerekeket május 28-án, vasárnap 14 órától Monoron a Balassi utcai játszótér és KRESZ park mellett. A koncert mellett népi játékokra is lesz lehetősége a kicsiknek. A szervezők azt kérik, hogy aki kilátogat a rendezvényre, az mindenképp vigyen magával egy buborékfújót.

Vecsés

Május 28-án, idén ötödik alkalommal rendezik meg Vecsésen a Bálint Ágnes Mesefesztivált, melyre már nem csak a környékből, hanem az egész országból várják a gyerekeket. A hagyományosan gyermeknapkor tartott ingyenes családi programra gyermekszínházakkal, koncertekkel, nem mindennapi játékokkal és interaktív programokkal készülnek. A rendezvény különböző állomásait felsorolni is nehéz: lesznek bohócok, bűvészek, beszélő állatok, zsonglőrök, illetve lesz bohóckörhinta és Bag Jump is. Bárki belekóstolhat a cirkusz világába, hiszen lesz földi artistaképzés, illetve aki szeretné, az a helyszínen megtanulhatja a bűvész iskola legtitkosabb trükkjeit.