Tervek szerint Pécelen is felújított épületben kezdik meg az új tanévet a helyi iskolások és óvodások. Az önkormányzat keresi a lehetőséget arra, hogy a rekonstrukciós munkából most kimaradó intézményekre is jusson majd pénz a jövőben.

Pécelen is zajlik az iskolafelújítás, a beruházásra a Környezet és Energetikai Hatékonysági Operatív Program (KEHOP) pályázatainak köszönhetően közel 250 millió forintot fordítanak. Az elnyert összeget a péceli önkormányzat három intézmény rendbetételére fordítja: a Petőfi Iskola, a Pekáry Művelődési Ház és a Nyitnikék Óvoda legkésőbb 2017 őszéig újul meg. A nevelési-oktatási intézményekben már folyik a munka, hiszen a szeptemberi tanévkezdéskor újra benépesül majd a két épület. A Pekáry-kastélyban még nem indult el a kivitelezés, azonban október 31-ig ez az ingatlan is megújul.

Természetesen a település egyéb intézményeiben is tervez energetikai felújításokat az önkormányzat, azonban a pályázati kötöttségek és a rendelkezésre álló összeg nagysága erre most nem ad lehetőséget.

Ahogy arról korábban a Reflexx beszámolt, közel 1.5 milliárd forintból újulhatnak meg Ecser, Gyál, Gyömrő, Maglód, Pécel, Üllő és Vecsés oktatási intézményei, illetve önkormányzati kezelésben lévő épületei.

A péceli Petőfi iskola (Forrás: Péceli Hírek)