Május 22-ig lehet benyújtani a magánszemélyeknek készített adóbevallást. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) központi ügyfélszolgálatai rendkívüli, hosszabbított nyitva tartással várják ügyfeleiket.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal központi ügyfélszolgálatai rendkívüli, hosszabbított nyitva tartással várják ügyfeleiket a személyi jövedelemadó (szja) bevallásának közelgő határideje miatt. Az ügyfélszolgálatok hétköznaponként reggel fél kilenctől este hatig tartanak nyitva a következő két péntek kivételével, amikor 11:30-ig várják az ügyfeleket. A személyes ügyintézés mellett az adóhivatal még hétvégén is telefonos segítséget nyújt – tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.

Az úgynevezett Általános Tájékoztató Rendszer – amely a 06-40/42-42-42-es telefonszámon érhető el – munkatársai május 2-től május 22-ig munkanapokon 8:30-tól 18:00-ig, hétvégenként 8:30-tól 13:30-ig fogadják a személyi jövedelemadózással kapcsolatos kérdéseket.

A magánszemélyek és általános forgalmi adó fizetésére nem kötelezett őstermelők adóbevallásának beküldési határideje május 22. Ez a határidő rendszerint május 20-ra esik, de 2017-ben ez munkaszüneti nap, így módosult pár nappal.

Ma már az adóhivatal is elkészíti a magánszemélyek bevallási tervezetét, amely a legegyszerűbben az ügyfélkapun keresztül érhető el. A NAV idén eddig mintegy 3,8 millió ilyen bevallási tervezetet készített.