Jövőre érkeznek az emeletes vonatok

Jelentős változást ígér 2019-re a MÁV-Start a Vecsést, Üllőt és Monort is érintő Budapest– Cegléd–Szolnok elővárosi vonalon.

Jövőre állnak forgalomba az új, nagy kapacitású emeletes vonatok, amelyekről korábban a Reflexx többször beszámolt. A vasúttársaság összesen 11 emeletes szerelvényt vásárol, amelyeken egyenként hatszáz ülő utas fér majd el – emlékeztetett a Magyar Hírlap. A járműveket a svájci Stadlertől rendelik 60,5 milliárd forintért. A későbbiekben összesen 40 motorvonatot szállíthat a Stadler Magyarországra, amelynek pontos darabszáma nagyban függ majd az éppen rendelkezésre álló európai uniós forrásoktól.

Az első járművek a monori és a váci vonalon állnak forgalomba, ugyanis a reggeli és a délutáni csúcsidőkben elsősorban itt van szükség a legnagyobb befogadóképességű szerelvényekre. További beszerzés esetén az újabb járművek a hasonló forgalmat lebonyolító Ecsert, Maglódot és Gyömrőt is érintő Budapest–Nagykáta–Szolnok vonalra kerülnek.

 

(Nyitófotó: kismaros.hu – Aradi Szilveszter)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .