A környék polgármesterei és a kormány képviselői letették az M4-es gyorsforgalmi út Üllő és Cegléd közötti szakaszának alapkövét. A fejlesztés tovább bővítheti a térség településeinek gazdasági lehetőségeit.

Üllőn rakták le az épülő M4-es gyorsforgalmi út Üllő és Cegléd közötti szakaszának alapkövét. Az eseményen részt vett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, aki az MTI tudósítása szerint elmondta, hogy 2019 őszére két szakaszban: Üllő és Albertirsa, valamint Albertirsa és Cegléd között épül meg az új 2×2 sávos út, amelyet később autópályává lehet fejleszteni. Beszélt arról is, hogy 2022-ig több mint 900 kilométerrel bővül a mostani, 1450 kilométeres gyorsforgalmi úthálózat.

A 72 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően várhatóan erősödik majd a térség gazdasági potenciálja. Az ebből fakadó előnyöket egyes önkormányzatok már most próbálják megalapozni, legutóbb Monor polgármestere számolt be arról, hogy az M4-es gyorsforgalmi út továbbfejlesztésére is figyelve üzleti parkot terveznek a városba.

(Forrás: Monor Város Facebook-oldala)

Zsombok László szerint az állami beruházásnak köszönhetően számítani lehet arra, hogy Monoron is megerősödik egy vállalkozói érdeklődés.

Az ünnepélyes alapkőletételen Üllő, Monor és Szolnok polgármesterei mellett jelen volt többek között Szűcs Lajos Pest megyei fejlesztési biztos, Homolya Róbert, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára és Mayer András, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese is.

Utóbbi tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a Pest megyére vonatkozó uniós fejlesztési korlátozások miatt a 4-es út fejlesztése eddig nem indulhatott meg, de 2016-tól a kormány forrást biztosított, így elrendelhette a továbbépítések előkészítését.

Zsombok László, (b5) Monor polgármestere, Kissné Szabó Katalin (b6) Üllő polgármestere, és Szűcs Lajos (j2) megyei fejlesztési biztos. (Forrás: Monor Város Facebook-oldala)

(Címlap fotó: MTI, Kovács Attila)