Az első információk szerint Mezey Attila nyerte az időközi polgármester-választást Gyömrőn. A település eddigi alpolgármestere 2019-ig töltheti be a városvezetői tisztséget.

A gyömrői választópolgárok három jelöltre szavazhattak vasárnap 6 óra és 19 óra között. Eddigi információk szerint Mezey Attila (Gyömrő 2000 Kör) a szavazatok több mint 70 százalékát szerezte meg, Békefi Miklós (független) kb. 25 százalékot ért el.

A korábbiakhoz képest jóval kisebb részvételi arány mellett zajlott az április 23-ára kiírt polgármester-választás Gyömrőn. Másfél órával a hivatalos urnazárás előtt még 10%-al volt kevesebb a szavazóhelyiségekben megjelent gyömrőiek száma a legutóbbi időközi választáshoz képest.

Az idei kampányt sokan jóval nyugodtabbnak és kulturáltabbnak nevezték, mint ami eddig megszokott volt a városban. Békefi Miklós és Mezey Attila is alapvetően programjával, saját terveivel kampányolt. Kovács István, a Munkáspárt jelöltje az induláshoz szükséges aláírások összegyűjtése után nem folytatott látható kampánytevékenységet.

Gyömrőn azért kellett időközi önkormányzati választást kiírni, mert a Budapest Környéki Törvényszék méltatlanság miatt megfosztotta polgármesteri tisztségétől Gyenes Leventét. A Gyömrő 2000 Kör korábbi városvezetőjét tavaly tavasszal a Szegedi Ítélőtábla a “számlagyáras” perben jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte adócsalás és magánokirat-hamisítás miatt, ezután mondta ki a méltatlanságot a megyei kormányhivatal kezdeményezésére a törvényszék.