A Monor SE futballklubnál már a másodosztály gondolatát ízlelgetik. Könnyen előfordulhat, hogy 6 fordulóval a vége előtt, április 29-én bajnoki címet ünnepelhetnek a kék-fehérek.

Kiütéses győzelmet aratott hétvégén a Monor futballcsapata, a kék-fehérek 5 gólt rúgtak a tabella középmezőnyéhez tartozó Jászberénynek. A jászságiak elleni meccsen csapatként és egyénileg is nagyszerű teljesítményt nyújtott a Monor SE, a szakmai értékelés szerint a második játékrészben a szezon talán legjobb játékát produkálták. Tóth Barna mesterhármasa mellett Ficsor Richárd és Tóth Ádám Sándor vállalt egy-egy gólt, ezzel beállítva az 5-0-s végeredményt. Horváth Dávid vezetőedző a játék után úgy fogalmazott:

Az eddig lejátszott tavaszi mérkőzéseink közül, a mai teljesítményünk volt a legjobb. Sokat futva, szép és tudatos támadásokkal jutottunk el az ellenfél kapujához és a góljainkon kívül még lett volna lehetőségünk betalálni.

A győzelem már senkit sem lep meg, a szurkolók pedig egyre bátrabban beszélnek a lehetséges bajnoki címről.

Borsodiak hozhatják az előünneplést

A Monor és az őt követő ESMTK között jelenleg 14 pont a különbség, ami azt jelenti, hogy akár már a következő mérkőzésen bajnoki címet ünnepelhetnek a városban.

Vasárnap a Diósgyőr második csapata érkezik Monorra. Ha sikerül a borsodiakat megverni és eközben az ESMTK pontot veszít egy másik borsodi alakulat, a Cigánd SE ellen, akkor Monoron bajnoki címet ünnepelhetnek, 6 fordulóval a bajnokság vége előtt.

Ha a feljutás sikerülne, akkor igencsak tartaniuk kellene a jó formát a Horváth-legényeknek, hiszen az NB II.-ben már több nagymúltú csapat is játszik, többek között a Békéscsaba, a Nyíregyháza, a Szeged, a Vác, illetve a Zalaegerszeg.

A tabella állása

A tabella állása (Forrás: nso.hu)

(Nyitófotó: monori gólöröm, Fotó: Monori Sportegyesület Facebook-oldala)