Összesen 1,1 milliárd jut a monori és péceli telepeknek

Leromlott településrészek rehabilitációja kezdődik el Monoron és Pécelen. A két város összesen több mint 1,1 milliárd forintot fordíthat elmaradottabb városrészek fejlesztésére.

Térségünkben két település is több száz millió forintot költhet szociális bérlakásként funkcionáló ingatlanok és ahhoz tartozó melléképületek vásárlására, építésére, komfortosítására.  A Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretében önkormányzatok, egyházak, civil szervezetek, valamint társasházak és lakásszövetkezetek jutottak vissza nem térítendő támogatáshoz.

Monor 690 millió forintot fordíthat a Tabán-telepre, ahol a Máltai Szeretetszolgálat még 2004-ben indított el egy integrációs programot. Itt már működik közösségi fürdő, mosoda, korábban elkészült egy közösségi ház is, ám a településrésznek még mindig rengeteg segítségre van szüksége. Pécelen 440 millió forintból javíthatnak az Újtelepen élők életminősíégén. A városban itt a legnagyobb (több mint 50%) az aktív korúak közül azoknak az aránya, akik legfeljebb 8 osztályt végeztek, és rendszeres munkajövedelemmel nem rendelkeznek. A területen épült ingatlanok általában alacsony komfort fokozatúak, vagy komfort nélküliek. Azonban nem csak az ingatlanok rossz állapota okoz ezen a településrészen problémát, hanem az is, hogy a folyamatosan gyarapodó családok kinövik lakásaikat, ezért azok egyre szűkösebbé válnak.

Pest megyében összesen 1,9 milliárd forintot fordítanak a hátrányosabb városrészek felújítására. A városrehabilitációs munka mellett beilleszkedést segítő programokra, munkaerő piaci beilleszkedést segítő tevékenységekre, valamint családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatásokra is fordítható a támogatás.

A monori Tabán-telep (Fotó: Máltai Szeretetszolgálat)

2 thoughts on “Összesen 1,1 milliárd jut a monori és péceli telepeknek

 • 2018-01-07 at 17:42
  Permalink

  A monori máltai ugy mond szeretetszolgállat nem segitett ,(a mai napig senkin) és ugy látom nem is fog. 2004 ota van monoron a máltai integrátszios program ma már 2018-at írunk. 14 (év alatt mit tudnak fel mutatni a fürdőn, gyerekházon és a tanodán kívül? Nem sok mindent, a véleményem szerint 14 éven keresztül kaptak annyi támogatást a romák hogy minden eggyes lakónak legyen normális körülményekhez illő ingatlanuk. De ugyan hol vannak a támogatások? Ez csak relytély marad sok ember számára. Ez a Máltai szeretetszolgállat……..!

  Reply
 • 2018-01-07 at 23:08
  Permalink

  A monor Maltaiszolgalatt szora sem erdemesss de nèhány dolgott azert amiröl tudomasom van “meg emlitenék hiszen van mit takargasanak

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .