A gyerekek lesznek a legnagyobb haszonélvezői Üllő legújabb beruházásának. Az egyik helyi óvodában speciális pályát építenek a legfiatalabb lakosok számára.

Kifejezetten gyermekeknek épül sportpálya Üllőn, a Gyöngyvirág téri óvodában. A kisméretű, műfüves játéktér több sportág művelésére alkalmas, így többek között futballozásra, kosárlabdázásra, röplabdázásra, teniszezésre, kézilabdára, lábteniszre, vagy tollaslabdázásra. A helyi képviselő-testület által korábban elfogadott előterjesztés szerint még

eséstan oktatásra,

valamint ügyességi játékok gyakorlására is lesz lehetősége a Gyöngyvirág téri óvoda lurkóinak. A 6×12 méteres pályához eszközkészlet is tartozik többek között labdák, bóják, karikák. A játékteret palánkkal veszik körül és hálóval fedik le, ezzel teljesen védetté válik a kicsik által használt terület.

A közel 10 millió forintos beruházás a Nemzeti Ovi-Foci, Ovi-Sport Programnak köszönhetően valósul meg. A TAO-támogatás mellet Üllő Város Önkormányzata mintegy 2,8 millió forintot biztosít a fejlesztésre, amelynek aktuális állapotáról a település alpolgármestere tett közzé fotót.

FRISS: Időközben elkészült a pálya, így a fotókat is cseréltük.

Fotó: Gera Béla Miklós