Régóta várták, most végre megépül a vállalkozó park Pécelen. A 250 millió forintos beruházás területén ma még szántóföld fekszik, de ígéretek szerint hamarosan egy korszerű létesítmény csábítgatja majd a befektetőket.

A város vezetői abban reménykednek, hogy az új cégek érkezésével az iparűzési adóbevétel is nőhet, amelyeket fejlesztésekre tudnak fordítani. Az önkormányzat számítása szerint a parknak köszönhetően évente több tízmillió forinttal gazdagodik majd Pécel.

Új cégeket is várunk, ám azoknak a helyi vállalkozásoknak is lehetőséget biztosítunk, amelyek kinőtték a mostani területüket, és ilyen körülmények között nem tudnak tovább fejlődni.

– nyilatkozta a helyi újságnak Fazekas Barna. A város alpolgármestere azt is megígérte, hogy csak olyan cégeket engednek be a településre, amelyek nem zavarják a lakosság nyugalmát.

A területen kiépítik a gáz-, víz-, csatornahálózatot, illetve azokat az épületeket, amelyek kiszolgálják majd a leendő vállalkozásokat. Szerződés szerint a beruházásnak 18 hónapon belül kell megvalósulnia.

 

(A nyitófotón piros körrel mutatjuk a leendő péceli vállalkozói park helyszínét.)