Az újszülöttek és a kisiskolások mellett a felsőoktatásban tanuló fiatalokról sem feledkezik meg Gyál városvezetése. Azokat a Bursa Hungaricat nyert egyetemistákat, akik az adott tanulmányi félévet igazoltan teljesítették és a következő tanulmányi félévet megkezdték félévente 25 ezer Ft-al támogatja az önkormányzat.

Kivételes helyzetben vannak azok a gyáli fiatalok, akik felsőoktatási tanulmányaikat végzik, ugyanis a város képviselő-testülete úgy döntött, hogy anyagi támaszt nyújt tanulmányaikhoz. Félévente 25 ezer forinttal segíti azokat a helyi fiatalokat, akik Bursa Hungarica támogatásban részesülnek, s a felsőoktatási intézmény tanulmányi osztálya által hitelesített leckekönyv-kivonatot, valamint a hallgatói jogviszony igazolását benyújtják a Gyáli Polgármesteri Hivatal Igazgatási Irodáján. Tervek szerint jövőre szélesítenék a támogatásban részesülők számát, amennyiben a helyi képviselő-testület is áldását adja rá.

A Egyetemista Programra elkeresztelt támogatási forma a Gyáli Élet Program egyik eleme. Ez utóbbi bevezetéséről idén februárban döntött a város önkormányzata – nyilatkozta a Reflexxnek Erős József. Gyál alpolgármestere azt is elárulta, hogy a programnak köszönhetően

évente 15 millió forintot fordítanak a helyi fiatalok támogatására.

A Babaköszöntő Program, az Óvodakezdési Program, az Iskolakezdési Program, a Középiskola Program, az Egyetemista Program és a Szociális Tanulmányi Ösztöndíj Program mind-mind azt szolgálja, hogy a település a születéstől az egyetemig segítse a helyi fiatalok életútját.

A hosszútávú támogatási rendszer kialakításakor nem csak a legfiatalabb gyáliakra gondoltak. A házasulandók és a szép korúak számára szintén létrehoztak egy-egy speciális támogatási alapot, sőt, még hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjkedvezményt is biztosítanak a Gyáli Élet Program keretein belül.