Gyálon tudják, hogy egy újszülött kisbaba első hónapjaihoz nem csak cumisüveg, pelenka, hőmérő, vagy éppen takaró szükséges. Hanem söröskorsó is.

Egyedi gesztussal rukkolt elő Pápai Mihály, Gyál polgármestere: a település önkormányzata söröskorsóval ajándékozza meg a város legfiatalabb lakosainak apukáit. Az ötlet egyébként egy helyi apukától származik, aki levélben kereste meg a város vezetőjét, hogy gratuláljon a Gyáli Babaköszöntő Programhoz.

A Programot 2015-ben indította útjára a település önkormányzata, amellyel a gyermeket vállaló fiatal helyi családokat egyszeri 15 ezer forint értékű csomaggal ajándékozzák meg. Az ajándékdobozban a gyermek gondozását segítő tárgyakat kapnak a fiatal szülők, többek között pelenkát, digitális hőmérőt, takarót, törülközőt, partedlit, sapkát, cumisüveget, körömvágó ollót, vagy bodyt. Még az édesanyák is kapnak egy bögrét „Anyu bögréje” felirattal.

A polgármestert felkereső gyáli apuka – minden dicsérő szó ellenére – mégis picit nehezményezte, hogy miközben a babacsomagban a gyermekek és az anyukák számára több hasznos ajándék is található, addig az apukákra nem gondoltak. Pedig egy sörös korsónak igazán tudna örülni. A megjegyzéssel kapcsolatban Pápai Mihály saját Facebook oldalán úgy fogalmazott:

Nem is vesztegettem az időmet, így a polgármesteri keretemből elkülöníttettem erre a célra egy kisebb összeget és megrendeltem a Gyáli Babaköszöntő Program babacsomagjának legújabb darabját

Igen, ez teljesen komoly! Gyál polgármestere söröskorsót ajándékoz minden helyi újszülött apukájának, aki részt vesz a Gyáli Babaköszöntő Programban.

Az első korsókat egyébként a fotón is látható polgármester és az alpolgármester avatta fel. Pápai Mihály az ünnepélyes avatóval kapcsolatban azonban egy titkot is elárult:

A sör alkoholmentes volt. Sajnos.

 

(Fotó: gyal.hu – jobbra: Pápai Mihály polgármester)