Egy évtized munkáját és annak örömeit ünnepli április végén egy hagyományőrző egyesület Üllőn. A program mindenki számára nyitott.

Néptáncot és népzenét kedvelők számára tartanak találkozót Üllőn április 30-án, vasárnap. A városi sportcsarnokban tartandó összejövetelt az Üllő – Kenderes Hagyományőrző Egyesület megalapításának tizedik évfordulója alkalmából rendezik. A 17 órakor kezdődő születésnapi rendezvényre már most kaphatók jegyek az üllői városháza recepcióján.

Az Üllő – Kenderes Hagyományőrző Egyesületről

A kulturális közösség 2007-ben indította el első néptánc-foglalkozásait, kezdetben 10 fővel. Ma már 60 fővel működik a társaság. Az Egyesület célja a magyar néptáncok, népviseletek, népdalok megismerése és bemutatása, melynek jegyében kulturális rendezvényeket, illetve tánctáborokat szerveznek. A közösség Üllőn kívül más magyarországi településeken, illetve határon túli rendezvényeken is szerepelnek. Nevükhöz köthető a 2012-ben, 2014-ben és 2016-ban megrendezett Mihály napi Sokadalom, amely egy egész napos népművészeti program kirakodóvásárral, gyermek és felnőtt előadásokkal, neves előadókkal.

(Fotó: umvp.eu)