Háromezer magyar torokból zúghat ma este Lisszabonban a “Ria-Ria-Hungária!”. Dzsudzsák Balázsék nem kevesebbért utaztak a Portugál fővárosba, mint hogy legyőzzék az Európa-bajnokot. A feladat nem egyszerű, de korábban már bizonyította a magyar nemzeti tizenegy, hogy nem is lehetetlen.

Ma 20:45-től világbajnoki selejtezőt játszik Portugália és Magyarország futballválogatottja. A Lisszabonban rendezett összecsapás mindkét csapat számára fontos, így izgalmas mérkőzés várható.

Dzsudzsák Balázs és Cristiano Ronaldo (Fotó: MTI)

Az Európa-bajnok portugálok a franciaországi EB-n nyújtott fantasztikus magyar játék után bizonyítani szeretnének nemzeti csapatunk ellen. Emellett a B-csoportot vezető Svájcot is utol kell érniük, ha pótselejtező nélkül akarnak kijutni az Oroszország által rendezett világversenyre.

Magyar oldalon talán még nagyobb a bizonyítási vágy, hiszen egy ma esti vereség esetén Dzsuzsákéknak minimálisra csökkenne a kijutási esélye a 2018-as világbajnokságra. Bár a papírforma egyértelműen Cristiano Ronaldóék mellett szól, ne feledjük: tavaly nyáron Elek Ákos kapufáján múlott, hogy nem a magyar fiúk kerültek ki győztesen az összecsapásból.

A vb-selejtező B-csoportjában – amelyben a magyar csapat is szerepel – további meccseket is játszanak most hétvégén. Az eddig hiba nélkül menetelő Svájc Lettországot fogadja, Feröer pedig Andorrába látogat. A hat csapat közül kizárólag az első helyezett jut majd tovább, illetve a második helyezetnek lesz lehetősége arra, hogy pótselejtezőt játsszon.

A portugál fővárosban információk szerint mintegy háromezer magyar szurkoló hangol a ma esti összecsapásra, így a nemzeti tizenegynek nem kell attól tartania, hogy lelátói támogatás nélkül marad. Aki otthonról kívánja figyelemmel kísérni a találkozót, annak az M4 Sport TV-re kell kapcsolnia, ahol 20 órától kezdődik a mérkőzéssel foglalkozó műsor.

Addig is aki szeretne hangolni, az az alábbi videón megtekintheti a két csapat nyári találkozójának összefoglalóját:

 

(Címlapfotó: focitour.hu)