Októbertől kamatmentes lesz a Diákhitel2, emellett a Diákhitel1 esetében felvehető maximális összeget jövőre havi 70 ezer forintra emelik – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI).

Mindezt Novák Katalin, az EMMI államtitkára közölte egy budapesti sajtótájékoztatón. Az MTI beszámolója szerint a képzési díj kiegyenlítésére fordítható Diákhitel2 esetében a kamatot teljes mértékben az állam fizeti meg az ügyfél helyett, ez 2017 októberétől mindenkire vonatkozik, azaz a folyósítási vagy törlesztési fázisban lévő, illetve a jövőben felvett hitelekre is.

Az államtitkár azt is elmondta, hogy 2018-ra további változások lépnek majd életbe. Február 1-jétől a szabad felhasználású Diákhitel1 esetében az eddigi havi legfeljebb 50 ezer forintról 70 ezer forintra emelik a felvehető összeget. Az igénylés korhatárát mindkét diákhiteltípus esetében a jelenlegi 40-ről 45 évre emelik. További változásként említette, hogy a Diákhitel1 törlesztését bevonják az adó- és járulékmentes cafeteria juttatások körébe.

Az új változtatások miatt szeptember 15. helyett szeptember 30-ig lehet még igényelni a Diákhitel2-t.

 

Nyitókép: kokiterminal.hu