Azoknak a diákoknak, akik Budapestre járnak iskolába, érdemes már most megvenniük a BKK-bérletüket. Ellenkező esetben jó eséllyel készülhetnek kígyózó sorokra az ügyfélszolgálatokon és az automaták előtt.

Az új tanév kezdetekor szinte minden évben megnövekedik a bérletet vásárlók száma. Nem véletlen, hogy a Budapesti Közlekedési Központ már most arra figyelmeztet, hogy érdemes elővételben megvásárolni az utazáshoz szükséges bérleteket.

A BKK által forgalmazott havibérletek immár tíz éve tetszőleges kezdőnappal válthatók meg, tehát nem szükséges szeptember 1-ig várni a vásárlással. Az utazáshoz szükséges bérletek 25 értékesítési ponton (ügyfélközpontokban, pénztárakban), illetve kb. 370 éjjel-nappal működő automatában kaphatók.

Az érvényesítő matricák beszerzésére még van egy kis idő

A tanulóknak 2018. október 30-ig kell gondoskodniuk arról, hogy a diákigazolványukban már ott legyen az új tanévre szóló érvényesítő matrica. Akiknek még nincs matricájuk, azok a 2017/2018-as tanévre, illetve annak második felére érvényes okmányokkal utazhatnak, legkésőbb a 2018. október 31-i kezdőnappal megvásárolt bérleteket lehet így használni. November 30-ától már csak a 2018/2019-es tanévre, illetve annak első félévére érvényes diákigazolvánnyal, vagy a köz-, illetve felsőoktatási intézmény által kiadott, ideiglenes diákigazolványnak minősülő, sorszámozott igazolással használható a kedvezményes bérlet.

A tanköteles korú diákok diákigazolványa érvényesítő matrica nélkül is érvényes.

 

(Nyitófotó: BKK)