Új rendezvénnyel debütálnak Monoron, az előttünk álló rövid hétvégén útjára indítják az Első Monori Pincebörzét.

Október 14-én, vasárnap 10 órától a KultPince nevű rendezvényházba várják azokat, akik pincetulajdonosnak számítanak, vagy épp most tervezik, hogy azzá váljanak a monori Strázsa-hegyen. Az esemény célja az, hogy felpezsdítse a helyi pinceingatlanok és szőlőgazdaságok forgalmát.

Az érdeklődők egy meleg tea, vagy forralt bor elfogyasztása után személyesen fedezhetik fel az értékesítésre szánt borospincéket, szőlőket. Az összejövetelen eladóknak és vevőknek egyaránt érdemes részt venni.

A pincetulajdonosoknak profi hátteret biztosítanak ahhoz, hogy a tulajdonukban lévő pince, vagy szőlő megfelelő kezekbe kerüljön. Az elvárás csupán annyi, hogy az eladók adjanak részletes információkat az áruba bocsátott ingatlanukról.

A lehetséges vevőknek tájékoztató térképet, illetve tapasztalt szakértőket biztosítanak – természetesen díjmentesen. Az érdeklődők egy körút formájában ismerkedhetnek meg a tulajdonosokkal, s tekinthetik meg a tetszetősebb ingatlanokat. A leendő vevőktől csupán annyit várnak el, hogy jelezzék, milyen szempontok alapján keresnek pincét, vagy szőlészetet a monori Strázsa-hegyen.

A börze mindenki számára nyitott, tehát azokat a vevőjelölteket is szívesen látják, akik egyébként nem Monoron laknak.

 

Nyitófotó: a monori pincefalu