Csütörtökön kora délután Gyömrő polgármestere és a Református Egyház képviselője megtette az első hivatalos lépést az új gyömrői óvoda megvalósításáért. A leendő intézményt a Liget lakóparkban építik fel.

Telekadományozással vette kezdetét az új gyömrői óvoda megvalósítása. A leendő intézmény Gyömrő egyik leggyorsabban bővülő részén, a Liget lakóparkban épül fel 2020 szeptemberéig. Mezey Attila a város polgármestere és Csűrös András a Református Egyház gyömrői lelkésze május 30-án, csütörtökön 14 órakor írták alá a telekadományozásról szóló megállapodást.

A szerződés aláírásával elkezdődhetnek az érdemi munkák, azaz a tervek elkészítése, az építkezés, majd az intézmény berendezése. A leendő óvodába – az önkormányzattal előzetesen megkötött együttműködési szerződés értelmében – legalább 80%-ban gyömrői gyerekek fognak járni. Ez viszont csak a minimum elvárás, ami természetesen jelentősen növekedhet is. A református óvodának nem lesz körzete, azaz egész Gyömrő területéről fogadják majd a gyermekeket.

Nyitófotó: Mezey Attila (b) polgármester és Csűrös András lelkész a szerződés aláírása után