Jótékonysági rendezvényt tartottak a Gyömrői Árvácskákért a Hankó István Művészeti Központban.

Örömtánc, rázókendők, keleti sálak és hangszerek – mindezek fontos eszközei voltak annak a rendezvénynek, amely a gyermekeknek szórakozást, a négylábú kedvenceknek pedig anyagi támogatást biztosított. Repül a varázsszőnyeg címmel egy informatív, oktató rendezvényt tartottak a gyömrői művészeti központban. Az érdeklődő gyerekek a színpadon személyesen lehettek részesei egy olyan történetnek, amelyben képzeletben Magyarországtól egészen Isztambulig, a szultán palotájáig utaztak el.

A délutáni rendezvényt nem titkolt szándékkal azért hívták életre, hogy a befolyt összegből a gyömrői székhelyű Árvácska Állatbarát Egyesületet támogassák. A program ötletgazdája Kovács Gémes Julianna volt, aki nagy állatbarát, keleti popfolk-énekes és nem mellesleg a Fortantó Nyelvstúdió tanára. Mezey Attila is részt vett találkozón, aki ezúttal nem polgármesterként, hanem kutyabarátként volt a rendezvény meghívott vendége és támogatója.

A szervezők szerint az est elérte a célját, hiszen sikerült némi bevételhez juttatni a Gyömrői Árvácskákat.

A gyömrői Árvácskákról

Az Árvácska Állatbarát Egyesület 1998-ban alakult. Az ismert Állatotthon adományokból és 1%-os adófelajánlásokból tartja fent magát, fix havi bevétele nincs. Gyömrőn, a Farkasdi út 1 szám alatt található egy hektáros telephelyük mintegy száz kutyának biztosít menedéket. A körülmények sajnos nem a legjobbak, ezért a legkisebb támogatásnak is nagyon örülnek.

Néhány fotó az előadásról: