Bár Maglódon jelenleg még több olyan utca is van, amely aszfaltozásra vár, azonban két éven belül végleg megszűnhet ez a helyzet. Az önkormányzat szerint legközelebb az új iskola építésekor csökkenhet a burkolat nélküli utak aránya a városban.

A Láttam, küldöm szolgáltatásunkon keresztül jelezte egy olvasónk a maglódi Kepler utcával kapcsolatos problémáját. Erika elmondása szerint az elmúlt 20 évben nem történt az utcában tartós felújítás, ezért komoly gondot okoz az ott élőknek a folyamatos por és sár.

A Reflexx a témával kapcsolatban megkereste a maglódi önkormányzatot. Fajka Szilvia a település szóvivője szerint teljesen nyugodt lehet olvasónk, ugyanis

a Kepler utca aszfaltozása már szerepel a város tervei között, a kivitelezés az új iskola megépítésének időpontjától is függ, ami épp az említett utca közelében lesz.

A leendő intézménnyel együtt a Kepler utca aszfaltozása is megvalósul, ugyanis elemi érdeke az önkormányzatnak, hogy az új iskolát könnyen és kulturáltan tudják megközelíteni a diákok és szüleik.

(A Kepler utcáról készített videót olvasónk küldte)

A szóvivő további részleteket is elárult: a település épp egy útépítési pályázatot tervez benyújtani. A felújítandó utcákról a február 15-i testületi ülésen döntenek, amelyben a Kepler utca is szerepel. Sőt, ez utóbbinak már a műszaki tervei is elkészültek, jelenleg az engedélyeztetés zajlik, az utca felújítása az év második felében valósulhat meg. Addig azt tudjuk tenni, amit eddig is: évente többször elvégezzük a kátyúzást és lehetőségeinkhez mérten karban tartjuk az utcát – tette hozzá Fajka Szilvia.

Olvasónk azt is írta, hogy amíg a város túlsó végét folyamatosan fejlesztik, addig a település ófalui részén nincsenek megfelelő utcák és járdák, ezért az itt élők vagyonokat költenek autómosásra.

Az önkormányzat szóvivője szerint bár fontos céljuk a település kezelésében lévő utak aszfaltozása, azonban sokszor nagyon szűk keretet szab számukra a költségvetés. Más városokhoz hasonlóan külső támogatás nélkül csak lassan, lépésben tudnak aszfaltozni. Egyszerre kiszolgálni az összes városrész igényét lehetetlen. Hozzátette ugyanakkor azt is, hogy

terveik szerint két éven belül el fogják érni a 100%-os aszfaltozottságot. Azaz szeretnék, ha 2020-ban már nem lenne burkolat nélküli út Maglódon.

Ön is tapasztalt hasonló problémát? Ne habozzon! Írja meg nekünk a Láttam, küldöm hibabejelentő oldalunkon!