Lapinformációk szerint a kormány már civil szervezetekkel egyeztet arról, hogy a jövőben az illegális hulladéklerakást ne szabálysértésként, hanem bűncselekményként kezeljék a hatóságok.

A kormány elkezdte a szakmai egyeztetést a civil szervezetekkel egy olyan javaslatról, amelynek értelmében a jövőben a szemetelés bűncselekménynek minősülne – értesült a Népszava. A jelenlegi törvény szerint, aki tiltott helyen rakja le a szemetét az szabálysértést követ el. Ennek ellenére a környezetvédők szerint egyre nagyobb gondot jelent, hogy néhányan az utak mellett, illetve az erdőkben helyezik el a háztartási hulladékot, vagy az építkezésekről megmaradt sittet.

Korábban a Reflexx is többször felhívta a figyelmet arra, hogy térségünkben nagyon sokan rakják le közterületen saját szemetüket. Tavasszal a Kispatak Természetvédő Egyesület szúrta ki, hogy a vecsési temető mellett valaki saját elektronikai és műanyag hulladékait pakolta ki. A Hulladékvadász is többször közölt elszomorító fotókat térségünkről, például Gyál környezetéről.