Elképesztő méreteket öltenek az illegálisan lerakott hulladékszigetek a környékbeli településeken. Most épp az egyik vecsési természetvédő egyesület közölt felháborító fotókat.

A Kispatak Természetvédő Egyesület szúrta ki az elmúlt napok egyik legnagyobb tuskóságát. Valaki április 16-án, hétfőn délelőtt a vecsési temető mellett pakolta le saját elektronikai és műanyag hulladékait. A rémisztő látvány a fenti képen látható. Az Egyesület szerint a közelben üzemelő cégek kamerái folyamatosan figyelték a környéket, így jó eséllyel meg lesz majd a károkozó.

Sajnos nem ez az első és vélhetően nem is az utolsó hasonló eset. Korábban a Reflexx is beszámolt egy gyáli, majd egy maglódi szemetelésről.

A szervezet tagjai rendszeresen figyelik a környéket. Nemrég a vecsési tanösvény környékén takarítottak, ahol szintén sok eldobált szemetet szedtek össze. Pár napja pedig az M0 bekötő út, Vecsés és Gyál közötti részén készítettek fotókat az árokról, amit PET palackok, ételmaradék, háztartási szemét, autó alkatrészek, és lakásfelújításból származó szemét borított.

Aki szörnyülködni szeretne, itt megteheti: