Vitézy: az agglomeráció autói okozzák a bajt

A BKK korábbi vezérigazgatója szerint a folyamatos közlekedési dugók azt mutatják, hogy az autóközpontú várostervezés nem lehet megoldás Budapesten. Vitézy Dávid szerint a főváros útjai akkor is megtelnek, ha az emberek hatvan százaléka a közösségi közlekedés járatait használja.

A szakember szerint az egyik megoldás az lenne, ha csökkenne a parkolóhelyek száma Budapesten, mert akkor kevesebben ülnének autóba. Amsterdamot és Koppenhágát hozta fel példaként, ahol visszaépítették emberközpontúra a köztereket, ennek köszönhetően csökkent az autók száma.

A másik megoldás az elővárosi közlekedés fejlesztése lenne, mert a szakember szerint a főváros légszennyezettségét az agglomerációból és a külső kerületekből beutazók okozzák, hiszen a belvárosban élők kisebb arányban használnak autót.

A Magyar Közút adatai szerint 2018-ban naponta összesen 689 ezerszer használták a fővárosba bevezető utakat, ami azt jelenti, hogy napi szinten közel 300 ezer autós ingázik lakhelye és a főváros között.

Nyitófotó: lokal.hu

One thought on “Vitézy: az agglomeráció autói okozzák a bajt

  • 2019-11-27 at 09:00
    Permalink

    Ha “csak” azt nézem, hogy a mi városunk lakossági létszámát mesterségesen 6000- rel növelték, ami éves szinten 2-300 gyermek szūletésével jár, s ezt nem követték a strukturális létesitmények, a helyi munkahely teremtések, az emberek nem “jó kedvükből” ingáznak napi 2-3 órát!
    S ahogy a “migráció megállítása” az, hogy tudjanak a saját hazájukban élni, itthon is van tennivaló ez irányban! 😣

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .