Közel 300 millió forintból javíthatják Pécelen a település vízelvezető rendszerét. Bár a támogatás az összes problémát nem szűnteti meg, egyes utcákban komoly segítséget jelent.

Összesen 297 282 000 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült Pécel. Ezt a forrást a felszíni csapadékvíz elvezetését segítő rendszer kiépítésére fordíthatja a település. Szöllősi Ferenc Attila, a város polgármestere jelezte, hogy az összegből a Csatári Lakóparkban, a Levendula utcában és a Napsugár utcában tudják elvégezni a régóta tervezett munkákat. A fejlesztéstől azt remélik, hogy a jövőben könnyebb lesz megőrizni a felsorolt utak állapotát, s egy-egy nagyobb esőzés sem fogja járhatatlanná tenni azokat.

A csapadékvíz elvezetése több településen is gondot okoz, ezek között sajnos kiemelt helyet foglal el Pécel. Szöllősi Ferenc Attila korábban azt nyilatkozta, hogy előzetes költségkalkulációjuk szerint kb. 1,9 milliárd forintra lenne szüksége a településnek ahhoz, hogy orvosolják a vízelvezetéssel kapcsolatos összes problémát.