Monor után Gyálon is több mint egymilliárd forintot fektetnek a sportinfrastruktúrába. Az első, szimbolikus kapavágás már megtörtént.

Lerakták az új sportcsarnok alapkövét Gyálon. A több mint 500 fő befogadására alkalmas épület várhatóan a jelenlegi önkormányzati ciklus legnagyobb helyi sportberuházása lesz. Előzetes becslések szerint 1,6 milliárd forintot fordítanak a megvalósításra, amelyhez egy 22 szobás szállodát is felépítenek. A mindennapos testnevelés óráknak, illetve a helyi sportéletnek teret biztosító ingatlan alapkövét Pápai Mihály, Gyál polgármestere mellett többek között Turóczy László, helyettes államtitkár és Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő rakta le.

A térségben nem ez az egyetlen sportcsarnoképítés. Idén adták át a környék legmodernebb sportcsarnokát Monoron, az ezer fő befogadására alkalmas épület 1,5 milliárd forintból valósult meg. Emellett Maglódon is új kézilabda csarnokot építenének 800 millió forintból. A 400 fő befogadására tervezett létesítmény kivitelezését idén szeretnék elkezdeni.

 

(Nyitófotó: gyal.hu)