Valami nagyon beindult Maglódon, az új bölcsőde és az új iskola után várhatóan a helyi sportélet is gazdagodik. Hónapokon belül sportcsarnok építésébe kezdhetnek a városban.

Bár a hivatalos papírmunka még nem zárult le teljesen, nagyon úgy néz ki, hogy új sportcsarnok épülhet Maglódon. A létesítmény a leendő új iskola mellett, a Decathlon áruház közelében kapna helyet. Fajka Szilvia, a maglódi önkormányzat sajtóreferense a Reflexxnek elárulta, hogy a beruházás összköltsége 800 millió forint lesz. A csarnokban egy kézilabda pálya és egy mászófal is helyet kapna. A 400 fő befogadására alkalmas létesítményt tervek szerint 2018 tavaszán kezdenék el építeni.

A település még 2017 májusában nyújtott be pályázatot a sportcsarnok építésére, ami a helyi sportegyesület révén, TAO támogatásból valósulna meg. Ez azt jelenti, hogy a beruházás 70%-át társasági adóból finanszíroznák, amelyet különböző vállalkozók ajánlhatnak fel, a maradék 30%-ot pedig az önkormányzatnak kell biztosítania.

A folyamatosan bővülő lakosságszám miatt egyre nagyobb szükség van új, sportolásra alkalmas helyszínekre. A maglódi sportcsarnokot elsősorban helyi amatőr sportolók és a lakosság használhatja majd, de lehetőség szerint a térséget is szeretnék kiszolgálni, hiszen a környéken ez lesz a legkomolyabb sportlétesítmény. Fajka Szilvia azt is elárulta hírportálunknak, hogy a csarnokkal az új iskolába járó tanulókat is szeretnék majd kiszolgálni, ezzel modern, minden igényt kielégítő feltételeket biztosítva a helyi diákoknak.

Maglódon egymást követik az új beruházásokról szóló hírek. A sportcsarnokon kívül 2 milliárd forintból új iskolát, 400 millió forintból pedig új bölcsődét is építenek a településen.

A maglódi sportcsarnok látványterve

 

A maglódi sportcsarnok látványterve

 

A maglódi sportcsarnok látványterve

 

A maglódi sportcsarnok látványterve