Lánccal a lábán bukkant fel Vecsésen egy budapesti nő, akiről hét évig azt hitték, hogy halott.  A megdöbbentő esettel kapcsolatban egy nő és egy férfi ellen emelt vádat a Monori Járási Ügyészség.

A 2010-ben eltűnt nő története még 2017 nyarán derült ki – írja az Index.hu –, tavaly júniusban bukkant fel a halottá nyilvánított személy Vecsésen, egy élelmiszerüzletnél. A nő alultáplált volt, és elhanyagolt, s épp egy kukában turkált. Lábáról egy fémlánc és egy lakat lógott.

Az azóta folytatott nyomozás során kiderült, hogy a nő korábban megismerkedett egy férfival és annak élettársával, akik befogadták lakásukba. Így, együtt éltek egy monorierdői lakás pincéjében kialakított lakrészben, az elhunytnak hitt nő a ház körüli munkákat végezte el. A nő később többször is el akart menni, de a befogadók ezt nem engedték. Láncra verték és hozzá lakatolták egy vascsőhöz, hogy akkor se szökjön el, amikor ők nincsenek otthon. Az asszonynak végül sikerült a láncot szétszednie, majd a vasúti sínek mentén Vecsésre menekült, ahol aztán rátaláltak.

A Monori Járási Ügyészség személyi szabadság megsértésének bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a férfit és a nőt.