A kampányidőszak kezdetével egy eddig teljesen ismeretlen párt bukkant fel térségünkben. A Mi Nők Párt szerint az ország helyzetén csak a nők tudnak változtatni. „A Lány, az Asszony, az Anya, a Nagymama! És a NŐK mellett ott fog állni minden Fiú, minden Férfi, minden Apa és minden Nagypapa!”

A Reflexx korábban már jelezte, hogy ki az a hat személy, aki a következő hetekben elkezdi az ilyenkor szokásos aláírásgyűjtést, de úgy tűnik legnagyobb igyekezetünk ellenére sem sikerült mindenkire odafigyelnünk. Ezt a hiányosságot pótolva, az alábbiakban mutatjuk be a Mi Nők Pártot és jelöltjét, Bódiné Sikari Máriát.

Stadionok helyett több nőt!

Bódiné saját maga jelentette be, hogy a Párt felkérésére ő indul képviselőjelöltként a tavaszi választáson Pest megye 7-es számú választókerületében. A bejelentés ellenére Bódiné természetesen még nem tekinthető hivatalos képviselőjelöltnek, hiszen ehhez neki is össze kell gyűjtenie minimum 500 választópolgár aláírását. Jelenlegi információk szerint ez eddig csak egyetlen indulónak sikerült, azonban március 5-ig még neki is bőven van ideje.

Bódiné Sikari Mária szórólapján az olvasható, hogy „Senki ne menjen szavazni!”. Bár ez csak amolyan figyelemfelkeltés lehet, hiszen pár sorral lejjebb már éppen az ellenkezőjére biztatja az olvasókat, azaz hogy szavazzanak az általa képviselt szervezetre. Felhívja a figyelmet arra is, hogy mivel az ellenzéki pártok nem akarnak összefogni, ezért a szavazóknak egy tiszta pártot kell támogatniuk. Vagyis őket.

Mi Nők Párt, Bódiné Sikari Mária

Bódiné Sikari Mária szórólapja (Forrás: Facebook)

Állami pénzt köszönik, nem kérnek

Tragikusan kettéosztott a magyar társadalom – állapítják meg a Mi Nők Pártja bemutatkozó weboldalán. Amolyan biztatásként hozzáteszik azt is, hogy nem hagyják magukra kényszeríteni senki akaratát. Véleményük szerint egyetértésre kell jutni a nők és a férfiak közötti ellentétekben.

A szervezetet egyébként 2001. május 24-én hozta létre 12 nő, vezetőjük az elmúlt időszakról így ír:

A mi szervezetünk 17 éve alakult és úgy látjuk jó döntést hoztunk azzal hogy gratulálunk egy új párt  MI NŐK PÁRT alakulásának 2018-as választásra. 17 év alatt lelkiismeretünk és szakmai meggyőződésünk szerint tevékenykedtünk, és tesszük ezután is.

A párt nem titkolt célja, hogy meghatározó szerepet töltsön be az önkormányzatokban és az országgyűlésben, a programjuk teljes egészében elérhető honlapjukon. Rövid bemutatkozásuk végén, amolyan összefoglalóként azt is írják, hogy

Szeretnénk, ha a Mi Nők Párt tetszene önöknek, hiszen nekünk is tetszik.

A szervezet szeretné elkerülni a “kamupárt” megbélyegzést és megelőzni a politikai támadásokat, ezért úgy döntött, hogy nem veszi igénybe a kampányfinanszírozásra fordítható állami támogatást.